Törökbálinti családi háznál akusztikus hibakereső vizsgálatot csotores keresesvégeztünk.

Az ügyfél azzal keresett meg minket, hogy Törökbálinton található családi házánál megnövekedett a vízfogyasztása, a vízórája több napja megállás nélkül forog, az előző havi vízszámlához képest + 105 m3 túlfogyasztás jelentkezett. Vizesedést , nedvességet sehol nem tapasztaltak, ezért volt szükség az akusztikus hibakerső vizsgálatra, műszeres csőtörés kereséssel

Helyszínre érkezve megállapítottuk, hogy a csőtörés nem épületen csotores keresesbelül, hanem a földben húzódó külső víznyomó vezetéken található.

A földben húzódó KPE vezeték hossza 65 fm , mélysége 1.2-2.2 méter volt. Rövid időn belül kiderítettük, hogy a kerítés mellett elhelyezett vízóra akna közelében található a csőtörés .

Csőtörés helye: vízóra aknától 0.9 méterre , 1.4 méter mélységben.

Az említett ponton a vezetéket feltártuk, és kiderült, hogy egy NA 32 KPE T csatlakozója meghibásodott ,és ez okozta a csőtörést.

csotores kereses

A javítást követően visszaadtuk a hálózatra a víznyomást, és kiderült, a mérőóra mozgásából, hogy a vízvezeték rendszer nem tömör, további vízveszteség is található.

Ezt követően újboli vizsgálatokat kezdtünk, hogy meghatározzuk a következő csőtörés helyét. 

A következő hibahelyet egy nagyon nehéz terepen találtuk meg, szintén az előkertben egy nagyon dús növényzet és  kültéri beton alatt, az csotores kereseselőző csőtörés helyétől 17 méterre 2.2 méter mélységben. Ezen a ponton is megkezdtük a vezeték feltárását, majd a feltárást követően megtaláltunk egy NA 32 KPE toldó idomot, ami a második hibát okozta.

A csőtörés javítása után, a vezeték tömör, további vízveszteség nem volt.

 

 

 

csotores kereses csotores kereses csotores kereses csotores kereses      VISSZA A FŐOLDALRA!

© 2015 Bauvir Aqua Kft. Cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9. - E-mail: bauvir@bauvir.hu - Gyorsszolgálat: 06-20-529-0385, 06-1-290-1306