Dugulás  elhárítás -Kamerás csővizsgálat- Kamerás üregvizsgálatok a Bauvir Kft –vel.  T:  061-290-1306

Duguláselhárítás, kamerás csővizsgálat, szakértelemmel, fejlett és sokrétű gépparkkal.

SZOLGÁLTATÁSAINKAT Budapest, Pest megye területén végezzük.

Igény szerint a műszeres vizsgálatokat Országosan is elvállaljuk. További információt kérjen telefonon.

 

  csokamera

 

KAMERÁS CSŐVIZSGÁLAT- KAMERÁS ÜREG VIZSGÁLATOK kameras csovizsgalat

Csőkamerázás-Csatornakamerázás

Kamerás csővizsgálat során megállapíthatjuk  a Szennyvíz vezetékben keletkezett dugulás pontos helyét, majd dugulás elhárítást követően ellenőrizhetjük a dugulás elhárítás sikerességét, így a garanciális problémák is egyszerűbben kezelhetőek, mert a felvételen látható a vezeték tisztasága, a dugulás elhárítás sikere, tehát csak a nem megfelelő használat okozhat ismétlődő dugulást.

 

Mire használható a csatorna és üregvizsgáló  kamera?

Szennyvíz vezetékek kamerás vizsgálatára , csőhálózatok kamerás vizsgálatára , aknák és falban lévő üregek kamerázására, csatornákban húzódó vezetékek kamerázására, klíma és elszívó berendezések kamerás vizsgálatára , ipari gépek belsejének kamerás vizsgálatára alkalmas .

Csőkamera paraméterei: 

Kamerafej 25 mm, vizsgálandó hossz 25 méter, 4 bar nyomásig vízálló, D 40-63 mini kameramm-ig használható.
Kamerafej 44 mm, vizsgálandó hossz 50 fm, 4 bar nyomásig vízálló, D 50-300 mm-ig használható
Endoszkóp kamera, üregvizsgálat : D 9 mm, vizsgálandó hossz 1-2 méter, 
Kameráfej 14mm, vizsgálandóhossz 25 méter, 4 bar nyomásig vízálló, NA 25-63mm-ig /vízvezetékekhez/


Kamerás csővizsgálat során , színes képminőségben jól látható a vizsgálandó csövekben,
üregekben, gépekben  található hibák, elváltozások.

Kameráink digitális távolságmérővel rendelkeznek , a hiba pontos helyének meghatározásához.  A kamerás csővizsgálat során a csatornák belső felületéről , csatornák állapotáról, színes felvételt készítünk, amely DVD-re kerül rögzítésre. A kamerás felvétel segítséget nyújt a szükséges javítási, felújítási munkákhoz, vagy a dugulás elhárítás utáni ellenőrzésekhez.

A kamerás csővizsgálat lehetővé teszi , csatorna rendszerek belső állapotának felmérését, állapotának meghatározását, a vezetékek nyomvonalának ismeretét.

A kamerás csővizsgálattal ellenőrizhető új rendszerek , esetleges vitatható kivitelezési problémák okának tisztázását.

 

  •    DUGULÁS ELHÁRÍTÁS, MAGASNYOMÁSÚ TISZTÍTÁS, dugulas

  •    VOMÁS DUGULÁSELHÁRÍTÁS

A duguláselhárítást mint szakmát nem iskolában tanítják, nincs rá oktatás vagy képzés. A gépek használata egyszerű, ezért szinte bárki képes a duguláselhárító gépek használatára.
Mégis, elengedhetetlen a vízszerelő és egyéb építőipari képesítés ahhoz, hogy a dugulást szakszerűen végezzük, felmérjük a visszatérő dugulás okait, konkrét megoldásokat tudjunk ajánlani a szerelési hibák kijavítására, és ami nagyon fontos, hogy a dugulás elhárítás során nem okozunk sérüléseket a lefolyó vezetékekbe.

Visszatérő dugulások kiküszöbölésére hívja a Bauvir Kft duguláselhárító szakembereit, hiszen mi nem csak a dugulást hárítjuk el, hanem megvizsgáljuk a lefolyóvezeték állapotát kamerás csővizsgálattal és  a csatorna javítási, szerelési, vízszerelési munkákat is vállaljuk.

Épületen belüli duguláselhárítás szolgáltatásaink:

WC , darálós WC dugulás, mosdó, falikút, mosogató padlóösszefolyó dugulása, kád, zuhanytálca, pisoár, fürdőszobai alapvezetékek és egyéb lefolyók tisztítása, duguláselháritása falbontás nélkül. Spirálos , magasnyomású mosó dugulás elhárítással.

Épületen kívüli duguláselhárítás szolgáltatásaink: vomas tisztitas

Szennyvíz csatorna, ereszcsatorna, csapadékvíz elvezetők esetén mosatás, csatornatisztítás, csatorna gyökértelenités, udvari rendszerek tisztítása-mosatása spirálos és womás magasnyomású dugulás elhárítás.

D32-600mm-ig háztartási és ipari rendszereken duguláselhárítás,  zsír és iszap lerakódások gyökérbenövések, idegen anyagok eltávolítása . Több típusú dugulás elhárításra is fel vagyunk szerelve

  • spirálos géppark csőgörényes duguláselhárítás:

Spirálos dugulás elhárítást, vezetékek tisztítását, külső, belső lefolyókra használjuk.

A duguláselhárító  szakember a lefolyóvezeték méretéhez igazodva acélspirált juttat a tisztítandó lefolyó  szakaszba, melynek előre ill. hátra történő mozgatását elektromos hajtással biztosítja. A kereskedelemben kapható a kézi duguláselhárító spirál , amivel esetleg kisebb dugulásokat képesek elhárítani, de nem beszélhetünk hatékony lefolyótisztításról. A spirálok speciálisan kiképzett illesztésekkel oldhatóak, hosszabbíthatóak. Sprirálos tisztítással egy adott pontból akár 70 métert is tudunk tisztítani, womás magasnyomású tisztítóval akár 200 métert is.

A feladathoz igazodó igények szerint megválaszthatóak a spirál elejére kapcsolható duguláselhárító tisztítófej. Így akár gyökérvágásra, zsírtalanításra vagy törmelék szétzúzására is alkalmazható .

Spirálos duguláselháríást D 32-200 átmérőjű vezetékeken tudunk alkalmazni.

Zsírtalanítási feladatokra sokkal inkább a magasnyomású csatornatisztítás ajánlható (WOMA), mely hatékonyságában messze meghaladja a spirálos lefolyótisztítást.

 

  • mobil nagynyomású gépek – woma duguláselhárítása  nagynyomasu voma

 

A duguláselhárító szakember egy magasnyomású tömlőt juttat a tisztítandó lefolyóba melyet a 130 bar  üzemi nyomás és a tömlő elejére csatlakoztatott speciálisan csatornatisztításra tervezett fejegység juttat előre, így szüntetve meg a rendszerben kialakult dugulásokat. A 130 bar nyomás mellett általában 13 l-t meghaladó percenkénti vízhozam párosul, ami szintén hozzájárul a hatékony duguláselhárításhoz. A duguláselhárítás igényéhez igazodó megfelelő fejegység kiválasztásával hozzájárulhatunk az eredményes tisztításhoz.

Mobil magasnyomású mosót, külső belső vezetékek dugulás elhárítására alkalmas. D40-250

Woma- magasnyomású csatornatisztítás:

Zsírtalanítási feladatokra sokkal inkább a magasnyomású csatornatisztítás ajánlható (WOMA), mely hatékonyságában messze meghaladja a spirálos lefolyótisztítást. A magasnyomással végzett csatornatisztítás képes a legmakacsabb dugulások 100%-os eltávolítására, hosszan akár 200 méteren , 600 mm átmérőben képes a  vezetékszakaszok tisztítására, azok károsítása nélkül.

Felhasználási területei: Főképp kültér! Csapadékelvezető csövek, alapvezetékek, aknák tisztítása, ipari csatornaszakaszok duguláselhárítására, 150 mm feletti csőszakaszok magasnyomású csatornatisztítására “WOMAzására

Miden munkára 100% garanciát vállalunk!
Nincs lehetetlen a duguláselhárításban nonstop

Mit lehet tudni a dugulás okairól, hogyan előzheti meg őket?

  • A lefolyóvezeték kiépítésénél a nem megfelelő szerelésnél a lejtés nem megfelelő, ezt bő öblítéssel időszakos duguláselhárítással, és a végső megoldásban csőszakasz , vagy egész szakasz cseréjével oldaható meg . Felújítási munkák során belekerült idegen anyagok (csempe darabok, ragasztó, fugaanyag, stb) szintén dugulást okoznak.
  • Elöregedett lefolyórendszer használata. Beton, eternit, ólom vezetékek (25 év feletti)
    Ezek használatát idővel csak folyamatos duguláselhárítás mellett lehet használni, bár a vezeték cseréje elkerülhetetlen mert a magasnyomású womás tisztítás és a spirálos duguláselhárítás is végzetesen használhatatlanná teszi a lefolyóvezetéket.nem megfelelő (alacsony) vízmennyiség használata ,megoldás: víz használat emelése, hiba estén dugulás elhárítás
  • Amivel  igazán megelőzhetjük a duguláselhárítást: higiéniai termékeket ne juttassunk a lefolyó vezetékekbe / nedves törlőkendők, pelenkák, intim használati cikkeket/ mert ezek biztosan duguláselhárító szakembert igényelnek.
  • Ellenőrizze az aknák, tárolók telítettségét, mert a közeg visszaáramlik a lefolyó vezetébe és az akna szippantása után a felgyülemlett szennyet csak duguláselhárítással lehet eltávolítani.

Többször találkozunk azzal a problémával, hogy az utcai lefolyóvezetékek eldugulnak, akár esőzések során is, és a szennyvíz visszaáramlik egészen a házig, így a dugulás Önnél jelentkezik. Megoldás lehet a visszacsapó szelep beépítése.

Folyékony lefolyószerek használata!!!

A legtöbbször tapasztalt probléma a zuhanyzó és kádak dugulásánál a folyékony kereskedelemben használatos lefolyótisztító szerek használata. Sajnos nem olvassák el figyelmesen a használati utasítást és így a folyékony anyag beleköt, bekövesedik a lefolyóba aminek a dugulását  már a dugulás elhárító szakemberek sem tudják tisztítani és csak a vezeték bontásával, cseréjével tudjuk a problémát orvosolni.

GYÖKÉRBENÖVÉSEK DUGULÁSELHÁRÍTÁSA    gyokertelenites

A gyökérzet okozta dugulások megszüntetése kétségtelenül a legnehezebb feladat a csatornatisztításban.

Kertészkedés során sokszor morgolódunk azon, hogy a gyomot, gyökereket ,régi fákat nehezen tudjuk eltávolítani. Az aszfalton, betonon is képes a fa gyökere áthatolni, így a lefolyóvezeték alakját, lejtését és folytonosságát  is képes megváltoztatni, majd a vezetékek belsejébe behatolni, benőni. A gyökerek nemcsak a régi eternit vezetékbe tudnak behatolni, hanem a KG-PVC csövek illesztésénél is. A spirálos duguláselhárítással különböző gyökérvágó fejekkel , aprólékos munkával, lassan lépésről lépésre előre haladva tudjuk a gyökereket kivágni, elszakítani, a dugulást elhárítani.  A woma a magasnyomásnak és a speciális fejnek köszönhetően , hatékony gyökéreltávolításra képes. Ez a duguláselhárítás csak TÜNETMENTESÍTÉS,  mivel a gyökérszárak levágása nem jelenti azt, hogy az egész gyökérzetet eltávolítjuk a vezeték környékéről, csak a belsejéből, így a nedvesség hatására a gyökérzet egyre erőssebbé és intenzívebbé válik, pl, mint az emberi haj. A végleges megoldás a vezeték cseréje –javítása és a fák, bokrok megszüntetése a vezeték közeléből.

 

dugulás, duguláselhárítás, wc dugulás, kád dugulás, mosogató dugulás, lefolyótisztítás, duguláselhárító, csatornatisztítás, woma, dugulás elhárítás

 MÁJUSTÓL - SZEPTEMBERIG A BALATONON IS VÁLLALJUK A MEGRENDELÉSEKET:

Duguláselhárítás: Balatonaliga, Balatonalmádi, Balatonboglár, Balatonfenyves, balatonföldvár, Balatonfüred,Balatonfüzfő, Balatonkenese, Balatonlelle, Balatonszárszó, Balatonszemes, Balatonvilágos, Fonyód, Siófok, Sóstó, Szántód, Fonyód és Zamárdi.

Szolgáltatási területeink:

Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerület, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XX. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület, XXIII. kerület
Pest megyei települések: Gödöllő, Vecsés, Gyál, Biatorbágy, Törökbálint, Budaörs, Budakeszi, Érd, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Dunakeszi, Szentendre,
Vecsés és Gyál vonzáskörzete:Üllő, Maglód, Pécel , Ócsa,
Gödöllő és vonzáskörzete: Szada,Veresegyház, Mogyoród, Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Csömör,
Diósd, Etyek,Budafok, Budatétény, Kamaraerdő, Páty
Budai I . vonzáskörzet:Sasad,Gazdagrét, Sashegy, pasarét, Hűvösvölgy, Nagykovácsi, Solymár, Üröm, Óbuda, Rózsadomb, Telki, Budajenő
Budai II: vonzáskörzet: Budakalász, Pomáz, Solymár, Pilisvörösvár, Üröm
Szigetszentmiklós és vonzáskörzete: Halásztelek, Dunaharaszti, Taksony, Szigethalom

 

 

 

© 2015 Bauvir Aqua Kft. Cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9. - E-mail: bauvir@bauvir.hu - Gyorsszolgálat: 06-20-529-0385, 06-1-290-1306