Márkafüggetlen gázkészülék szerelők a Bauvir Kft - től   T: 061-290-1306

 

GÁZSZERELŐ, GÁZKÉSZÜLÉK SZERELŐ gazszereloGYORSSZOLGÁLAT  

MUNKAFELVÉTEL: 8-20 óra között

A Bauvir Kft rendelkezik az összes törvényben előírt gázkészülék szereléshez szükséges  minősítéssel és engedéllyel . Ne bízza a véletlenre, hogy kit bíz meg  gázszerelési munkával. Az alábbiakban betekintést nyújtunk a gázszerelési mátrix rejtelmeibe.

Vállaljuk  Fég,, Ariston, Ferroli, Bosch, Junkers, Vaillant, Beretta, Radiant, Baxi, Himmergaz, Westen, Ocean, Saunier-Duval,  Hőterm márkájú gázkészülékek szervizelését, javítását.

 Gázszerelőink elvégzik gázkészülékeinek javítását , kombi gázcirkók beindítását, téli nyári üzemmód átállítását, fűtésrendszerek feltöltését, légtelenítését, Vállaljuk gázkazánok és gázkonvektorok tisztítását, karbantartását.

 

 

Minden gázkészülék javításra garanciát vállalunk. gazszereles

Műszeres gázszivárgás ellenőrzés ! Gázszagot érez? A gázszivárgás érzékelő készülékekkel gázszerelőink lokalizálják a kisebb nagyobb szivárgási helyeket, gázkészüléken, gázvezeték hálózaton, segíti a gyors és egyszerű szivárgás ellenőrzést, akár nehezen hozzáférhető helyeken is. Nagy előnye a műszeres gázszivárgás keresésnek, gyors, nagyon érzékeny, olyan szivárgási helyeket is kimutat, amelyek szivárgás kereső habokkal , folyadékokkal nem lehet észlelni.

 

SZOLGÁLATATÁSAINK:

 • gáz kazánok / álló kazánok, fali kazánok/ javítása, szerelése 
 • gázcirkok javítása, szerelése
 • átfolyós vízmelegítők javítása, szerelése
 • kondenzációs gázkészülékek , javítása, szerelése , cseréje
 • vízmelegítők javítása, szerelése 
 • konvektorok, javítása, szerelése gazszereles
 • fali melegítők javítása, szerelése
 • gáztűzhelyek javítása,
 •  

 

Gázszerelőt, gázkészülék szerelőt keres? Nem tudja kihez forduljon és hogy hogyan találjon megbízható gázszerelőt?  Nehezen igazodik ki a gázszereléssel kapcsolatos rendeletekben?

 SEGÍTÜNK:  Szánjon rá pár percet, hogy megismerje a gázszerelés, gázkészülék szerelési előírásokat.

Egyes szakmákban már jelenleg is feltétel a mestervizsga megléte a vállalkozói igazolvány kiváltásánál. A szigorodó követelményrendszer miatt a közületi és lakossági megrendelők egyértelműen előnyben részesítik a mester minősítéssel bíró vállalkozókat. A mester címnek piaci értéke van. A megrendelőnek a minőséget garantálja.  

 

65/2011./ IV.15 / ÚJ MODOSÍTÁSA-ÚJ KAZÁNCSERE RENDELET

2016 Július 1.-ig még használatba lehet venni a hagyományos gázkészülékeket, viszont a határidő után már csak KONDENZÁCIÓS KAZÁNOKAT LEHET FELSZERELNI.

 

Kondenzációs kazán legfontosabb jellemzői:

 

- 15-25%-al magasabb hatásfok

- Zárt égéstér: az égéshez szükséges levegőt a kazán nem a lakótérből szívja el, hanem speciális csövön keresztül, az épületen kívülről. NEM TÖRTÉNHET MEG, HOGY A SZÉN-MONOXID VISSZAÁRAMLIK A LEVEGŐBE.

- Tiszta tüzelés: a földgázt teljes mértékben elégeti, így kevesebb káros anyag távozik a környezetbe.

 

Járulékos költségek, és a kazáncsere folyamata:

 

- Kondenzációs kazán megvásárlása

- Kémény bélelése, ha az oldalfali füstgázkivezetés nem járhaó út: új béléscső, cső a csőben.

- Gázterv készítése: A gázszolgáltatóhoz benyújtandó gáztervet csak kamarai jogosultsággal rendelkező épületgépész készítheti el.

- Kivitelező cég munkadíja

- MEO-Műszaki-biztonsági ellenőrzés, és díjfizetése: Ha elkészült a kivitelezés, kérvényezni kell a műszaki-biztonsági felülvizsgálat elvégzését, a beüzemelés ez után történhet

- Beüzemelési díj, szakszerviz.

 

 

Mit kell tudni a 2012-ben hatályba lépett új

rendeletről ami az ingatlan tulajdonosokat érinti?

                 gazszereles

 2012. szeptember 19-től érvényes az  új Gázipari Műszaki Biztonsági Szabályzat. A gáz csatlakozó vezetékek és fogyasztói berendezések létesítésére és üzemeltetésére vonatkozó Műszaki Biztonsági Szabályzat A 19/2012. (VII.20.) NGMrendelet szerint kötelező a csatlakozó vezeték-és felhasználói berendezés műszaki-biztonsági felülvizsgálata.

 

 

 

 

Az ingatlan tulajdonosa köteles

 

 

A jogszabály módosítás eredményeként a jövőben a kötelező műszaki-biztonsági felülvizsgálat díját ,az egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználók esetében a szolgáltató (földgázelosztói engedélyes) fogja viselni és azt nem háríthatja át a felhasználókra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a felhasználóknak be kell jelenteni a gáz csatlakozóvezeték és a felhasználói berendezés üzembe helyezésének idejét, meg kell rendelni a felülvizsgálatot a szolgáltatótól. A szolgáltató által kiküldött gázszerelő ez alapján végzi el a felülvizsgálatot. A vizsgálatról minden esetben hivatalos jegyzőkönyv készül. Ennek alapján kell elvégeztetni a hibák javítását, illetőleg a készülékek esetleges cseréjét. A korábbi szabályozás a felhasználót kötelezte nem csak a vezetékek és felhasználói berendezések időszakonkénti műszaki biztonsági vizsgálatának elvégeztetésére, hanem ennek költségeinek viselésére is.

Első ütemben, 2013. december 31-ig az 1981 előtti vagy ismeretlen időpontban beszerelt gázberendezések tulajdonosaira vonatkozik a bejelentési kötelezettség. A szolgáltató pedig 2014. szeptember 30-ig lesz köteles a felülvizsgálatot elvégezni. A további felülvizsgálatok időpontja a fogyasztásmérő berendezések 10 évente kötelező cseréjéhez igazodik. Minden más esetben, azaz az 1981 után üzembe helyezett készülékeknél már az első felülvizsgálat időpontja is a mérőberendezés cseréjéhez igazodik. Nem kell természetesen elvégeztetni a felülvizsgálatot, ha az ingatlantulajdonos 10 évnél nem régebbi jegyzőkönyvvel igazolja a műszaki biztonsági felülvizsgálat elvégeztetésének tényét.

A módosítást megelőző szabályozás alapján a gázszerelők által elvégzett vizsgálatok eredményével kapcsolatos panaszok bejelentésére, illetve az esetleges mulasztások, indokolatlannak vélt intézkedések kivizsgálására nem volt lehetőség. Annak érdekében, hogy ne kizárólag a földgázelosztók dönthessenek a javítások, cserék szükségességéről és a készülékek szolgáltatásból történő kikapcsolásáról, a Kormány a közeljövőben kijelöl egy olyan állami szervet, amely a felhasználók bejelentései alapján ellenőrzi a hibák kijavíttatását

Gázkészülékek karbantartásának,

gázkészülésének ellenőrzésének fontossága:

 

Nincs olyan fűtési szezon, hogy újsághírek,televíziós tudósítások ne számolnának be súlyosvagy tragikus kimenetelű szén-monoxid-mérgezésekről.Ezek mindegyikét a gázkészülék vagy a kémény hibája, rossz bekötése okozta. Szomorú tény, hogy ennek ellenére a háztartások több mint 25 százaléka soha nem végeztet gázkészülék karbantartást. Pedig a baj megelőzhető. Évente vizsgáltassa át a kéményeket szakemberrel,továbbá végeztesse el a gázkészülékek tisztítását, beállítását, s ha kell, javíttatását is szakképzett gázszerelővel. Így nemcsak a szénmonoxid-mérgezés veszélye kerülhető el, de ajobb hatásfokú égés miatt akár évi 5–6% megtakarításis elérhető.

 

 A legfeljebb 36 kilowatt teljesítményű gázkészülékek egyszerűsített módon cserélhetők ki, amennyiben a gázkészülék és a helyszín megfelel az előírásoknak - egyebek mellett ezt tartalmazza a nemzetgazdasági miniszter rendelettervezete, amely a kormány honlapján jelent meg.

 

Mit ellenőriznek a gázszerelőink egy átlagos éves 

gazszereles

karbantartásnál?

 • - Gázkonvektor esetében: gázkonvektor rögzítését, bekötését,    gázkonvektor gáz tömörségét , konvektor biztonsági berendezések működőképességét,  konvektor égéstermék elvezetést ,égési levegő ellátás, megfelelő légutánpótlást , szükség estén szénmonoxid ellenőrzését.

 • - Álló gázkazán esetében: égéstermék elvezetését, a kazán égésének levegő ellátását, elektromos bekötését, a gázkazán gáztömörségét, gázbekötését, a hőcserélő tisztaságát, gázégő tisztaságát, biztonsági berendezések működőképességét a fűtésrendszerben, és a gázkazánban lévő víz nyomását, megfelelő légutánpótlását. Gázkazán Teljesítmény beszabályozása.

 • - Cirkók, kombi cirkók  esetében: Gázkészülék rögzítését , gázbekötését, vízvezetékek bekötését, a cirkó elektromos hálózat bekötését, gáztömörségét, biztonsági berendezések működőképességét, gázcirkó égéstermék elvezetését, megfelelő légutánpótlás, égési levegő ellátását, a gázkészülék hőcserélőjének állapotát / tisztaságát/. Cirkók Teljesítmény beszabályozása

 

Gázszerelés, gázkészülék szerelés, javítás, gázszerelő,  

Budapest, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, V. kerület, VI. kerület, VII. kerület, VIII. kerület, IX. kerület, X. kerület, XI. kerület, XII. kerület, XIII. kerület, XIV. kerület, XV. kerület, XVI. kerület, XVII. kerület, XVIII. kerület, XIX. kerület, XX. kerület, XXI. kerület, XXII. kerület, XXIII. kerület
Pest megyei települések:
Vecsés és Gyál vonzáskörzete:Üllő, Maglód, Pécel , Ócsa,
Gödöllő és vonzáskörzete: Kerepes, Kistarcsa, Nagytarcsa, Csömör,


 

© 2015 Bauvir Aqua Kft. Cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9. - E-mail: bauvir@bauvir.hu - Gyorsszolgálat: 06-20-529-0385, 06-1-290-1306