Csőtörés bemérés, vízszivárgás keresés – 061-290-13-06Csőtöés bemérés, vízszivárgás keresés

Csőtörése van? Pörög a vízóra? Áznak, vizesednek a falak? Megnövekedett a vízfogyasztás? Csőtörésre gyanakszik, de nem tudja mitévő legyen, és nem szeretné szétveretni lakását, házát? Műszeres csőtörés bemérés, vízszivárgás keresés a Bauvir Kft-vel országosan! Tel: 061-290-1306

NÁLUNK CSAK A SIKERES CSŐTÖRÉS BEMÉRÉSEKNÉL KELL FIZETNIE!

A műszeres csőtörés bemérést a Bauvir Kft. a legkorszerűbb mérési eszközökkel végzi, így a különböző csőtörés típusokat a legmegfelelőbb eljárással tudjuk vizsgálni.

Szakképzett vízszerelőkkel, pontos adminisztrációval segítjük Önt a Biztosítóknál előforduló ügyintézésben is. Megbízható és igényes vízszerelőkkel dolgozunk a, garanciát vállalunk minden vízszerelésünkre, csőtörés bemérésre, vízszivárgás keresésre.

Nem hagyjuk cserben, nálunk az ünnepnapok és az éjszaka sem akadály!

Vízszivárgás keresés bontás nélkül

Társasházak, telephelyek megnövekedett vízfogyasztásánál, gondot jelent a több száz méteres csővezeték feltárása? Ma már erre nincs is szükség.

A műszeres csőtörés bemérésnek köszönhetően, ez már nem jelent problémát. A Bauvir Kft. korszerű műszerekkel dolgozik, melyek lehetővé teszik a vízszivárgás, vagy az esetleges csőtörés pontos helyének bemérését. Így minimális bontással jár a csőtörés javítása.

Csőtörés esetén minden perc számít, mielőbb lokalizálni kell a csőtörés helyét, hogy megtörténhessen a csőtörés javítása, így elkerülhetőek a további károk kialakulása.

Műszeres csőtörés bemérés típusai

 • Elektorakusztikus műszeres hibahely-kereső: A csőtörés által keltett zaj kiszűrésére alkalmas eszköz. A készülék nagy előnye, hogy nagy előismeretek nélkül is hozzákezdhetünk a vízszivárgás kereséshez, ezzel a csőtörés kereső eszközzel tudunk:
  • Csőtörés bemérő műszerKülső csöves, csőtörés keresési, lehallgatási módszert, alkalmazni tesztrúddal: Ennél a vizsgálatnál a tesztelő hegyével érzékeljük az almaturákon (tűz-vízcsap, házi tolózárak, vízórák, szerelvények stb.) a csőtörés törési zaját. Attól függően, hogy műanyag vagy fém csőről van szó, jelentősen különbözik a fogadott frekvencia.
  • Talaj feletti lehallgatási módszert alkalmazni, talajmikrofonnal: A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy 70 Hz és 800Hz közötti frekvencia felvilágosítást ad egy vízszivárgás meglétéről. Ha egy tesztrúddal behatároltunk egy csővezeték hibás szakaszát, a pontos Műszeres beméréshez méréseket kell végezni a talajmikrofonnal. Ezzel az eljárással pontos képet kapunk, a csőtörés hibahelyéről.
  • Csőtörés bemérő műszerKorrelációs vizsgálat, korrelátorral: Ezzel a csőtörés bemérési módszerrel két pont közötti hibahely meghatározásra van lehetőség. A vízvezetékek, illetve más nyomás alatt lévő rendszerek – pl: táv-hővezetékek – vízszivárgási helyének meghatározására szolgál. A csőtörés helyén kilépő víz zajt eredményez, ez az úgynevezett vízszivárgási zaj, amely a csövön mindkét irányba terjed. A vízszivárgási zaj felvétele a hozzáférési, bemérési helyeken (tolózár, tűzcsap, cső) elhelyezett rezgés érzékelőkkel történik. A felvett jelet az adóegységek rádiós összeköttetéssel továbbítják a központi egység felé. Ez az egység, összehasonlítja a két irányból beérkező jeleket (korreláció). A jelek késleltetési idejéből, az érkező távolságból, valamint a csőszakasz terjedési sebességéből számítja ki a pontos vízszivárgási hely távolságot. Így nagyon pontosan meghatározzuk a csőtörés helyét, és a vízszerelő könnyen, gyorsan elvégezheti a csőtörés javítását.
  • Jelzőgázas vízszivárgás keresésJelzőgázas vízszivárgás kereső: Ezt a csőtörés bemérési típust kis vízveszteségeknél alkalmazzuk (fűtés vízrendszerek) csőtörés bemérésre. Nagy előnye, hogy a módszer még akkor is eredményre vezethet a vízszivárgás keresés során, ha a földben húzódó vízvezetékek pontos nyomvonalát nem ismerjük. A jelzőgázas csőtörés keresési módszerrel végzett vízszivárgás keresés évek óta elfogadott műszeres csőtörés bemérési módszer. A bemérés előtt az adott vezetéket, pl. egy tűzcsapon, kerti csapon keresztül, fel kell tölteni a jelzőgázzal (95% nitrogén és 5% hidrogén). A hidrogén összetevő a csőtörés helyén kilépve a föld felszíne felé, függőleges irányban terjed, ahol a készülékkel nagy pontossággal behatárolható a csőtörés helye. A hidrogén, kis molekuláris struktúrájának köszönhetően szinte az összes gyakorlatban előforduló rétegen (föld, aszfalt, beton) keresztül jut, vagyis ahol a készülékkel a hidrogént érzékelni lehet, ott van a csőtörés helye is.
  • Nyomvonal kereső készülékNyomvonal kereső készülék: A nyomvonal meghatározásnak előnye a gyors és egyszerű vezeték behatárolás és fektetési mélység meghatározás. Építési területek földmunkák elkezdése előtti átvizsgálásával megelőzhetők a balesetveszélyes helyzetek, illetve károk. A nyomvonal kereső vizsgálatok elvégzésében nagy segítségünkre van a vevőegység és a hozzátartozó jelgenerátor. A nyomvonal kereső készülék pontos képet tud adni vízvezetékek, gázvezetékek, elektromos vezetékek, csatornarendszerek nyomvonalának hollétéről. Csatorna rendszerek nyomvonal meghatározásához, a kamerás csővizsgálattal kombinálva pontos képet kapunk a vezeték nyomvonaláról.

Csőtörés bemérés, vízszivárgás keresés

© 2015 Bauvir Aqua Kft. Cím: 1191 Budapest, Hamvas utca 7-9. - E-mail: bauvir@bauvir.hu - Gyorsszolgálat: 06-20-529-0385, 06-1-290-1306