Segítségrevan szüksége?

8-18 óráig A hét minden napján

Csőtörés bemérés – Budapest

Budapest XI kerület Kapolcs utcai sorházi lakásban műszeres csőtórés  szivárgás vizsgálatot végeztünk.

Az ügyfél azzal keresett fel bennünket, hogy zárt fűtés rendszeréből folyamatos nyomás csökkenést észlelnek. A lakás oldalfalai több ponton nagy kiterjedésen vizesednek.

A helyszínre érkezésünkkor, szembesültünk azzal, hogy a lakás falai szinte minden helyiségben fel vannak vizesedve.

A fűtés rendszeren akusztikus hibakereső vizsgálattal kerestük a csőtörés pontos helyét. A szivárgás kis mértékű volt, nyomvonal ismerete a tulajdonosnak nem volt, annak ellenére sikerült lokalizálni a hiba helyét, amelynek a tulajdonos örült is , meg nem is.

Azért örült, mert megvolt a csőtörés pontos helye, azért nem örült, mert kiderült , hogy a parkettával burkolt egyik gyerekszoba közepén található a csőtörés. A hiba helymeghatározását követően, kíméletesen felszedtük a parkettát, az adott ponton az aljzat betont felvéstük, a fűtés vezetéket feltártuk, a feltárást követően láttuk, hogy egy D 20/16/16 műanyag T idom megsérült.

A hibás T idomot kiváltottuk, cseréltük, a javítást követően a fűtésrendszer tömör, vízveszteség nem található. A pontos műszeres mérésnek köszönhetően nagyon kis területen kellett az aljzat betont megbontani.