Segítségrevan szüksége?

8-18 óráig A hét minden napján

Csőtórés bemérés Törökbálint

Törökbálinti családi háznál akusztikus hibakereső vizsgálatot végeztünk.

Az ügyfél azzal keresett meg minket, hogy Törökbálinton található családi házánál megnövekedett a vízfogyasztása, a vízórája több napja megállás nélkül forog, az előző havi vízszámlához képest + 105 m3 túlfogyasztás jelentkezett. Vizesedést, nedvességet sehol nem tapasztaltak, ezért volt szükség az akusztikus hibakereső vizsgálatra, műszeres csőtörés kereséssel.

Helyszínre érkezve megállapítottuk, hogy a csőtörés nem épületen belül, hanem a földben húzódó külső víznyomó vezetéken található.

A földben húzódó KPE vezeték hossza 65 méter , mélysége 1.2-2.2 méter volt. Rövid időn belül kiderítettük, hogy a kerítés mellett elhelyezett vízóra akna közelében található a csőtörés.

Csőtörés helye: vízóra aknától 0.9 méterre, 1.4 méter mélységben.

Az említett ponton a vezetéket feltártuk, és kiderült, hogy egy NA 32 KPE T csatlakozója meghibásodott ,és ez okozta a csőtörést. A javítást követően visszaadtuk a hálózatra a víznyomást, és kiderült, a mérőóra mozgásából, hogy a vízvezeték rendszer nem tömör, további vízveszteség is található.

Ezt követően újbóli vizsgálatokat kezdtünk, hogy meghatározzuk a következő csőtörés helyét.

A következő hibahelyet egy nagyon nehéz terepen találtuk meg, szintén az előkertben egy nagyon dús növényzet és kültéri beton alatt, az előző csőtörés helyétől 17 méterre 2.2 méter mélységben. Ezen a ponton is megkezdtük a vezeték feltárását, majd a feltárást követően megtaláltunk egy NA 32 KPE toldó idomot, ami a második hibát okozta.

A csőtörés javítása után, a vezeték tömör, további vízveszteség nem volt.