Segítségrevan szüksége?

8-18 óráig A hét minden napján

Dugulás elhárítás -Kamerás csővizsgálat- Kamerás üregvizsgálatok  Bauvir Kft

Duguláselhárítás, kamerás csővizsgálat, szakértelemmel, fejlett és sokrétű gépparkkal. Szolgáltatásainkat Budapest, Pest megye területén végezzük.

Igény szerint a műszeres vizsgálatokat Országosan is elvállaljuk. További információt kérjen (06-1) 290-1306-es telefonszámon.

KAMERÁS CSŐVIZSGÁLAT- KAMERÁS ÜREG VIZSGÁLATOK

Csőkamerázás-Csatornakamerázás

Kamerás csővizsgálat során megállapíthatjuk a Szennyvíz vezetékben keletkezett dugulás pontos helyét, majd dugulás elhárítást követően ellenőrizhetjük a dugulás elhárítás sikerességét, így a garanciális problémák is egyszerűbben kezelhetőek, mert a felvételen látható a vezeték tisztasága, a dugulás elhárítás sikere, tehát csak a nem megfelelő használat okozhat ismétlődő dugulást.

Mire használható a csatorna és üregvizsgáló kamera?

Szennyvíz vezetékek  , csőhálózatok  , aknák és falban lévő üregek, csatornákban húzódó vezetékek , klíma és elszívó berendezések  , ipari gépek belsejének kamerás vizsgálatára alkalmas .

Csőkamera paraméterei:

Kamerafej 25 mm, vizsgálandó hossz 25 méter, 4 bar nyomásig vízálló, D 40-63 mm-ig használható.
Kamerafej 44 mm, vizsgálandó hossz 50 m, 4 bar nyomásig vízálló, D 50-300 mm-ig használható
Endoszkóp kamera, üregvizsgálat : D 9 mm, vizsgálandó hossz 1-2 méter,
Kamerafej 14mm, vizsgálandó hossz 25 méter, 4 bar nyomásig vízálló, NA 25-63mm-ig /vízvezetékekhez/

Kamerás csővizsgálat során , színes képminőségben jól látható a vizsgálandó csövekben, üregekben, gépekben található hibák, elváltozások.

Kameráink digitális távolságmérővel rendelkeznek , a hiba pontos helyének meghatározásához. A kamerás csővizsgálat során a csatornák belső felületéről , állapotáról, színes felvételt készítünk, amely DVD-re kerül rögzítésre. A kamerás felvétel segítséget nyújt a szükséges javítási, felújítási munkákhoz, vagy a dugulás elhárítás utáni ellenőrzésekhez.

A kamerás csővizsgálat lehetővé teszi , csatorna rendszerek belső állapotának felmérését, állapotának meghatározását, a vezetékek nyomvonalának ismeretét.

A kamerás csővizsgálattal ellenőrizhető új rendszerek, esetleges vitatható kivitelezési problémák okának tisztázását.

Csőkamera
Csőkamera
Mini csőkamera
Mini csőkamera

DUGULÁS ELHÁRÍTÁS, MAGASNYOMÁSÚ TISZTÍTÁS,
VOMÁS DUGULÁSELHÁRÍTÁS

A duguláselhárítást mint szakmát nem iskolában tanítják, nincs rá oktatás vagy képzés. A gépek használata egyszerű, ezért szinte bárki képes a duguláselhárító gépek használatára. Mégis, elengedhetetlen a vízszerelő és egyéb építőipari képesítés ahhoz, hogy a dugulást szakszerűen végezzük, felmérjük a visszatérő dugulás okait, konkrét megoldásokat tudjunk ajánlani a szerelési hibák kijavítására, és ami nagyon fontos, hogy a dugulás elhárítás során nem okozunk sérüléseket a lefolyó vezetékekbe.

Visszatérő dugulások kiküszöbölésére hívja a Bauvir Kft duguláselhárító szakembereit, hiszen mi nem csak a dugulást hárítjuk el, hanem megvizsgáljuk a lefolyóvezeték állapotát kamerás csővizsgálattal és a csatorna javítási, szerelési, vízszerelési munkákat is vállaljuk.

Épületen belüli duguláselhárítás szolgáltatásaink:

WC , mosdó, falikút, mosogató padlóösszefolyó dugulása, kád, zuhanytálca, piszoár, fürdőszobai alapvezetékek és egyéb lefolyók tisztítása, duguláselhárítása falbontás nélkül. Spirálos , magasnyomású mosó dugulás elhárítással.

Épületen kívüli duguláselhárítás szolgáltatásaink:

Szennyvíz csatorna, ereszcsatorna, csapadékvíz elvezetők esetén mosatás, csatornatisztítás, csatorna gyökértelenítés, udvari rendszerek tisztítása-mosatása spirálos és womás magasnyomású dugulás elhárítás.

D32-600mm-ig háztartási és ipari rendszereken duguláselhárítás, zsír és iszap lerakódások gyökérbenövések, idegen anyagok eltávolítása . Több típusú dugulás elhárításra is fel vagyunk szerelve

Spirálos géppark – csőgörényes duguláselhárítás:

Spirálos dugulás elhárítást, vezetékek tisztítását, külső, belső lefolyókra használjuk.

A duguláselhárító szakember a lefolyóvezeték méretéhez igazodva acélspirált juttat a tisztítandó lefolyó szakaszba, melynek előre ill. hátra történő mozgatását elektromos hajtással biztosítja. A kereskedelemben kapható a kézi duguláselhárító spirál , amivel esetleg kisebb dugulásokat képesek elhárítani, de nem beszélhetünk hatékony lefolyótisztításról. A spirálok speciálisan kiképzett illesztésekkel oldhatóak, hosszabbíthatóak. Spirálos tisztítással egy adott pontból akár 70 métert is tudunk tisztítani, womás magasnyomású tisztítóval akár 200 métert is.

A feladathoz igazodó igények szerint megválaszthatóak a spirál elejére kapcsolható duguláselhárító tisztítófej. Így akár gyökérvágásra, zsírtalanításra vagy törmelék szétzúzására is alkalmazható .

Spirálos dugulás elhárítást D 32-200 átmérőjű vezetékeken tudunk alkalmazni.

Zsírtalanítási feladatokra sokkal inkább a magasnyomású csatornatisztítás ajánlható (WOMA), mely hatékonyságában messze meghaladja a spirálos lefolyótisztítást.

Mobil nagynyomású gépek – woma duguláselhárítása

A duguláselhárító szakember egy magasnyomású tömlőt juttat a tisztítandó lefolyóba melyet a 130 bar üzemi nyomás és a tömlő elejére csatlakoztatott speciálisan csatornatisztításra tervezett fejegység juttat előre, így szüntetve meg a rendszerben kialakult dugulásokat. A 130 bar nyomás mellett általában 13 l-t meghaladó percenkénti vízhozam párosul, ami szintén hozzájárul a hatékony duguláselhárításhoz. A duguláselhárítás igényéhez igazodó megfelelő fejegység kiválasztásával hozzájárulhatunk az eredményes tisztításhoz.

Mobil magasnyomású mosót, külső belső vezetékek dugulás elhárítására alkalmas. D40-250

Woma- magasnyomású csatornatisztítás:

Zsírtalanítási feladatokra sokkal inkább a magasnyomású csatornatisztítás ajánlható (WOMA), mely hatékonyságában messze meghaladja a spirálos lefolyótisztítást. A magasnyomással végzett csatornatisztítás képes a legmakacsabb dugulások 100%-os eltávolítására, hosszan akár 200 méteren , 600 mm átmérőben képes a vezetékszakaszok tisztítására, azok károsítása nélkül.

Felhasználási területei: Főképp kültér! Csapadékelvezető csövek, alapvezetékek, aknák tisztítása, ipari csatornaszakaszok duguláselhárítására, 150 mm feletti csőszakaszok magasnyomású csatornatisztítására, womázásra.

Nincs lehetetlen a duguláselhárításban nonstop
Miden munkára 100% garanciát vállalunk!

Spirálos gép
Spirálos gép
Woma
Woma
Mobil nagynyomású gép
Mobil nagynyomású gép

Mit lehet tudni a dugulás okairól, hogyan előzheti meg őket?

  • A lefolyóvezeték kiépítésénél a nem megfelelő szerelésnél a lejtés nem megfelelő, ezt bő öblítéssel időszakos duguláselhárítással, és a végső megoldásban csőszakasz , vagy egész szakasz cseréjével oldható meg . Felújítási munkák során belekerült idegen anyagok (csempe darabok, ragasztó, fugaanyag, stb) szintén dugulást okoznak.
  • Elöregedett lefolyórendszer használata. Beton, eternit, ólom vezetékek (25 év feletti)
    Ezek használatát idővel csak folyamatos duguláselhárítás mellett lehet használni, bár a vezeték cseréje elkerülhetetlen mert a magasnyomású womás tisztítás és a spirálos duguláselhárítás is végzetesen használhatatlanná teszi a lefolyóvezetéket.nem megfelelő (alacsony) vízmennyiség használata ,megoldás: víz használat emelése, hiba estén dugulás elhárítás
  • Amivel igazán megelőzhetjük a duguláselhárítást: higiéniai termékeket ne juttassunk a lefolyó vezetékekbe / nedves törlőkendők, pelenkák, intim használati cikkeket/ mert ezek biztosan duguláselhárító szakembert igényelnek.
  • Ellenőrizze az aknák, tárolók telítettségét, mert a közeg visszaáramlik a lefolyó vezetékbe és az akna szippantása után a felgyülemlett szennyet csak duguláselhárítással lehet eltávolítani.

Többször találkozunk azzal a problémával, hogy az utcai lefolyóvezetékek eldugulnak, akár esőzések során is, és a szennyvíz visszaáramlik egészen a házig, így a dugulás Önnél jelentkezik. Megoldás lehet a visszacsapó szelep beépítése.

Folyékony lefolyószerek használata!!!

A legtöbbször tapasztalt probléma a zuhanyzó és kádak dugulásánál a folyékony kereskedelemben használatos lefolyótisztító szerek használata. Sajnos nem olvassák el figyelmesen a használati utasítást és így a folyékony anyag beleköt, bekövesedik a lefolyóba aminek a dugulását már a dugulás elhárító szakemberek sem tudják tisztítani és csak a vezeték bontásával, cseréjével tudjuk a problémát orvosolni.

GYÖKÉRBENÖVÉSEK DUGULÁSELHÁRÍTÁSA

A gyökérzet okozta dugulások megszüntetése kétségtelenül a legnehezebb feladat a csatornatisztításban.

Kertészkedés során sokszor morgolódunk azon, hogy a gyomot, gyökereket ,régi fákat nehezen tudjuk eltávolítani. Az aszfalton, betonon is képes a fa gyökere áthatolni, így a lefolyóvezeték alakját, lejtését és folytonosságát is képes megváltoztatni, majd a vezetékek belsejébe behatolni, benőni. A gyökerek nemcsak a régi eternit vezetékbe tudnak behatolni, hanem a KG-PVC csövek illesztésénél is. A spirálos duguláselhárítással különböző gyökérvágó fejekkel , aprólékos munkával, lassan lépésről lépésre előre haladva tudjuk a gyökereket kivágni, elszakítani, a dugulást elhárítani. A woma a magasnyomásnak és a speciális fejnek köszönhetően , hatékony gyökéreltávolításra képes. Ez a duguláselhárítás csak TÜNETMENTESÍTÉS, mivel a gyökérszárak levágása nem jelenti azt, hogy az egész gyökérzetet eltávolítjuk a vezeték környékéről, csak a belsejéből, így a nedvesség hatására a gyökérzet egyre erősebbé és intenzívebbé válik, pl, mint az emberi haj. A végleges megoldás a vezeték cseréje –javítása és a fák, bokrok megszüntetése a vezeték közeléből.

Szolgáltatási területeink:

Budapest és Pest megye. Kamerás csővizsgálatot paramétertől függően országosan is végzünk .