Segítségrevan szüksége?

8-18 óráig A hét minden napján

Műszeres csőtörés vizsgálat

Csőtörés bemérés, vízszivárgás keresés – (06-1) 290-1306

Csőtörése van? Pörög a vízóra? Áznak, vizesednek a falak? Megnövekedett a vízfogyasztás? Csőtörésre gyanakszik, de nem tudja mitévő legyen, és nem szeretné szétveretni lakását, házát? Műszeres csőtörés vizsgálat, vízszivárgás keresés a Bauvir Kft-vel országosan! A csőtörés jelei.

NÁLUNK CSAK A SIKERES CSŐTÖRÉS BEMÉRÉSEKNÉL KELL FIZETNIE!

A műszeres csőtörés vizsgálat  a Bauvir Kft. a legkorszerűbb mérési eszközökkel végzi, így a különböző csőtörés típusokat a legmegfelelőbb eljárással tudjuk vizsgálni.

Szakképzett vízszerelőkkel, pontos adminisztrációval segítjük Önt a Biztosítóknál előforduló ügyintézésben is. Megbízható és igényes vízszerelőkkel dolgozunk , garanciát vállalunk minden vízszerelésünkre, csőtörés bemérésre, vízszivárgás keresésre.

Nem hagyjuk cserben, nálunk az ünnepnapok és a hétvége sem akadály!

Műszeres Csőtörés vizsgálat ,vízszivárgás keresés bontás nélkül

Társasházak, telephelyek megnövekedett vízfogyasztásánál, gondot jelent a több száz méteres csővezeték feltárása? Ma már erre nincs is szükség.

A műszeres csőtörés bemérésnek köszönhetően, ez már nem jelent problémát. A Bauvir Kft. korszerű műszerekkel dolgozik, melyek lehetővé teszik a vízszivárgás, vagy az esetleges csőtörés pontos helyének bemérését. Így minimális bontással jár a csőtörés javítása.

Csőtörés esetén minden perc számít, mielőbb lokalizálni kell a csőtörés helyét, hogy megtörténhessen a csőtörés javítása, így elkerülhetőek a további károk kialakulása.

Műszeres csőtörés bemérés típusai

 • Elektroakusztikus műszeres csőtörés hibahely-kereső:

 • A csőtörés által keltett zaj kiszűrésére alkalmas eszköz. A készülék nagy előnye, hogy a vezeték nyomvonalának ismerete nélkül is hozzákezdhetünk a vízszivárgás kereséshez.
 •  Külső csöves keresési, lehallgatási módszer tesztrúd alkalmazásával:

  Ennél a vizsgálatnál a tesztelő hegyével érzékeljük az armaturákon (tűz-vízcsap, házi tolózárak, vízórák, szerelvények stb.) a csőtörés törési zaját. Attól függően, hogy műanyag vagy fém csőről van szó, jelentősen különbözik a fogadott frekvencia.

 • Talaj feletti lehallgatási módszert talajmikrofonnal:

  A gyakorlatban bebizonyosodott, hogy 70 Hz és 800Hz közötti frekvencia felvilágosítást ad egy vízszivárgás meglétéről. Ha egy tesztrúddal behatároltunk egy csővezeték hibás szakaszát, a pontos Műszeres beméréshez méréseket kell végezni a talajmikrofonnal. Ezzel az eljárással pontos képet kapunk, a csőtörés hibahelyéről.

 • Korrelációs vizsgálat, korrelátorral:
  Ezzel a csőtörés bemérési módszerrel két pont közötti hibahely meghatározásra van lehetőség. A vízvezetékek, illetve más nyomás alatt lévő rendszerek – pl: táv-hővezetékek – vízszivárgási helyének meghatározására szolgál. A csőtörés helyén kilépő víz zajt eredményez, ez az úgynevezett vízszivárgási zaj, amely a csövön mindkét irányba terjed. A vízszivárgási zaj felvétele a hozzáférési, bemérési helyeken (tolózár, tűzcsap, cső) elhelyezett rezgés érzékelőkkel történik. A felvett jelet az adóegységek rádiós összeköttetéssel továbbítják a központi egység felé. Ez az egység, összehasonlítja a két irányból beérkező jeleket (korreláció). A jelek késleltetési idejéből, az érkező távolságból, valamint a csőszakasz terjedési sebességéből számítja ki a pontos vízszivárgási hely távolságot. Így nagyon pontosan meghatározzuk a csőtörés helyét, és a vízszerelő könnyen, gyorsan elvégezheti a csőtörés javítását.
 • Jelzőgázas vízszivárgás keresés :
  Ezt a csőtörés bemérési típust kis vízveszteségeknél alkalmazzuk (fűtés vízrendszerek) csőtörés bemérésre. Nagy előnye, hogy a módszer még akkor is eredményre vezethet a vízszivárgás keresés során, ha a földben húzódó vízvezetékek pontos nyomvonalát nem ismerjük. A jelzőgázos csőtörés keresési módszerrel végzett vízszivárgás keresés évek óta elfogadott műszeres csőtörés bemérési módszer. A bemérés előtt az adott vezetéket, pl. egy tűzcsapon, kerti csapon keresztül, fel kell tölteni a jelzőgázzal (95% nitrogén és 5% hidrogén). A hidrogén összetevő a csőtörés helyén kilépve a föld felszíne felé, függőleges irányban terjed, ahol a készülékkel nagy pontossággal behatárolható a csőtörés helye. A hidrogén, kis molekuláris struktúrájának köszönhetően szinte az összes gyakorlatban előforduló rétegen (föld, aszfalt, beton) keresztül jut, vagyis ahol a készülékkel a hidrogént érzékelni lehet, ott van a csőtörés helye is.
 • Nyomvonal keresés:

  A nyomvonal meghatározásnak előnye a gyors és egyszerű vezeték behatárolás és fektetési mélység meghatározás. Építési területek földmunkák elkezdése előtti átvizsgálásával megelőzhetők a balesetveszélyes helyzetek, illetve károk. A nyomvonal kereső vizsgálatok elvégzésében nagy segítségünkre van a vevőegység és a hozzátartozó jelgenerátor. A nyomvonal kereső készülék pontos képet tud adni vízvezetékek, gázvezetékek, elektromos vezetékek, csatornarendszerek nyomvonalának hollétéről. Csatorna rendszerek nyomvonal meghatározásához, a kamerás csővizsgálattal kombinálva pontos képet kapunk a vezeték nyomvonaláról.

 • Hőkamerás vizsgálatok:

 • Alig van olyan mérőműszer, amely annyira sokoldalú, mint a hőkamera. Megkönnyíti a munkát azokon a területeken, ahol a hőmérsékletet termográfiai úton kívánjuk megjeleníteni. Ilyen területek lehetnek:

  – Az épületek tekintetében a hőhidak, és szerkezeti hibák észlelése,
  –  Fűtéstechnikában: a termográfia segítségével ellenőrizhetjük padlófűtést, az aljzatban húzódó fűtéscsövek megfelelő működését a vezeték nyomvonalát. Felderíthetjük az  esetleges szivárgásokat  roncsolás mentesen.

Jelzőgázas vízszivárgás keresés
Jelzőgázas vízszivárgás keresés

Nyomvonal keresés
Nyomvonal keresés

Korrelációs vizsgálat
Korrelációs vizsgálat

Elektorakusztikus műszeres hibahely-keresés
Elektorakusztikus műszeres hibahely-keresés