Segítségrevan szüksége?

8-18 óráig A hét minden napján

Csőtörés jelei

Egy csőtörés biztos, hogy valahol az első helyen szerepel mindannyiunk „csak velem meg ne történjen!” listáján.

Vajon minden előjellel tisztában vagyunk?

Került már olyan helyzetbe, hogy hazaérve a lakásba belépve cipője elmerült a vízben? Ez a csőtörés egyik vitathatatlan jele. De mi van akkor, ha nem ennyire nyilvánvaló a helyzet?

Az alábbiakban  segítségképpen összeszedtük a csőtörés jelei közül az 5 legnyilvánvalóbbat és legegyszerűbben észrevehetőbbeket:
Csőtörés első jele: Csöpögő csap

A csap csöpögését nem lehet mindig elállítani a azzal, hogy erősebben ráhúzunk a csapra. Sajnos ez a csőtörés, vagy a csőrepedés egyik jele is lehet. Ezt érdemes szakemberrel megvizsgáltatni.

Ráadásul napi néhány csepp víz a csöpögő csapból egy hónap alatt több liter feleslegesen elfolyó vizet jelenthet, ami még a vízszámlánkon is meglátszik.
Csőtörés második jele: Alacsony víznyomás

Ha azt érzékeljük, hogy csökkent a víznyomás, szintén érdemes vízszerelőt hívni vagy a Vízműveket értesíteni. Jobb biztosra menni, mert ez azt is jelentheti, hogy valahol a vezetékben elfolyik a víz. Ettől pedig már csak egy kis lépés a vízzel elárasztott lakás, vagy adott esetben a több tízezer forintos vízszámla.

Megjegyzés: Az átlagos víznyomás 3,5 bar körül van országszerte.
A csőtörés harmadik jele: Vízfolt padlón, szőnyegen, falon

A nedves fal, padló vagy szőnyeg szintén az egyik jele lehet a csőtörésnek, csőrepedésnek. Ilyenkor először azt kell megnéznünk, hogy szabad szemmel látható-e a víz szivárgásának a helye. Ezután tudjuk eldönteni, hogy a probléma saját kezűleg orvosolható-e vagy szakemberre van szükség.

A legtöbb ilyen esetben gyorsan orvosolható a helyzet, vannak azonban bonyolultabb esetek, amikor műszeres csőtörés bemérésre van szükség.
A csőtörés negyedik jele: Állandó csatornabűz

Az egyik legkellemetlenebb jele a csőtörésnek az elviselhetetlen bűz, amit ilyenkor a csatorna, a lefolyó áraszt. Természetesen ez nem minden csőtörés vagy repedés esetében jelentkezik, azonban elég gyakori.

Az is előfordulhat, hogy csupán a bűzelzáró cseréjére van szükség, ilyenkor a legegyszerűbb a helyzet, ekkor legtöbbször saját kezűleg orvosolható a probléma.
A csőtörés ötödik jele: Magas vízszámla

Ha a bűz az egyik legkellemetlenebb jele a csőtörésnek, akkor a magas vízszámla a lehető legrosszabb, ami történhet velünk. Ezt még magyarázni sem kell, hiszen senki nem szeretne váratlanul szívszorítóan magas vízszámlát.
Hány jelét tapasztalja a csőtörésnek?

Ha a fenti jelek bármelyikét tapasztalja, csőtörésre gyanakszik otthonában, vagy bármilyen kérdés felmerül Önben, keressen meg minket, segítünk! 06-20-248-0435, 06-20-52-0385

Professzionális csőtörés bemérés,
műszeres csőszivárgás vizsgálat,
korrelátoros csőtörés bemérés,
jelzőgázos szivárgás keresés,
csőtörések javítása,
csőtörés javítása bontás nélkül, elasztikus tömítőanyaggal.

Pörög a vízórája? Vizesedik a fal de a bontás után sem találta meg a hiba forrását? Állandó nyomásesést tapasztal a fűtésrendszeren?
Rejtett, nehezen felfedhető csőtörés, csőszivárgás megállapítása, majd rendbehozatala a mi feladatunk.

Az épületgépészetben tapasztalható gyors fejlődés eredményeképp, valamint a korszerűbb technológiák megjelenésével komplikáltabb megoldások jelentek meg a víz-, gáz-, központi fűtési rendszerek kivitelezéseiben, mely magával hozta a vezetékrendszerek rejtett nyomvonalvezetéseire való törekvést is. Főképpen a falban, aljzatbetonban, gipszkarton-rendszerekben, valamint a földben elrejtett és kialakított csőhálózatok meghibásodásaira gondolok, hiszen ezek okozzák a legtöbb fejtörést az érintetteknek.

A fejlődő technikának köszönhetően már könnyen és pontosan meghatározhatóak a hibahelyek. A technikai újításoknak köszönhetően a nehezen, vagy hagyományos szerelési ismeretekkel egyáltalán nem orvosolható  csőtöréseket ma már korszerű tömítő anyagokkal lehet javítani.

Természetesen a régi, elöregedett vezetékszakaszokon kialakult szivárgások, csőtörések okozta kellemetlenségek jellegében semmiben nem különböznek a már említett jelenségtől, így felkutatásuk hasonlóan komoly feladat.

A Bauvir Kft FŐ PROFILJA a MŰSZERES Csőtörés vizsgálatok, NYOMVONAL MEGHATÁROZÁS, CSATORNA KAMERÁZÁS, ELASZTIKUS TÖMÍTŐANYAGOKKAL való javítások.